NUMBER SERIES FOR ALL COMPETITIVE EXAM 14 JANUARY 2017

Daily quiz 0 Comments

NUMBER SERIES QUESTION FOR IBPS/SBI PO/CLERK, LIC, SSC GD, RRB BANK, RRB AND ALL OTHER EXAM.

NUMBER SERIES

1.   13,  17,  23,  ?

Solution-  129 , series of prime number.

2.   199,  191,  ?,  179,  163

Solution-  181 , series of prime number.

3.   ?,  440,  483,  528,  575

Solution –  399,

20² – 1 = 399,  21² – 1 = 440…..

4.   2,024,  ?,  624,  224,  24

Solution- 1,224

45² – 1 = 2,024,  35² – 1 = 1,224, 25² – 1 =624….

5.   28,  126,  344,  1,332,  ?

Solution- 2,198

1 subtract from Cube of prime number

3³ – 1 = 28, 5³ – 1= 126…..13³ – 1 = 2,198

6.  2,184,  4,896,  6,840,  ?,  24,360

Solution- 12,144

13³ – 13 = 2,184, 17³ – 17 =4,896….23³ – 23 = 12,144

7.   1,331, ?,  2,197,  2,744,  3,375

Solution-  1,728

11³, 12³…

8.  50,  250,  1,250,  ?,  31,250

Solution- 6,250

10 × 5 = 50, 50 × 5 = 250….1,250 × 5 = 6,250

9.   8,  20,  50,  ?,  312.5

Solution- 125

8 × 5/2 = 20….50 × 5/2 = 125

10.   300,  275,  250,  225,  ?

Solution-  200

300 – 25 =275,275 – 25=250…225 – 25 =200


Bank PO clerk, SSC, Railway (RRB), IBPS, UPSC, IAS, RAS, SBI, 1st 2nd 3rd grade teacher,REET, TET, Rajasthan police SI, Delhi police, के महत्वपूर्ण सवाल जवाब के लिए रजिस्टर करे
आप करेंट अफेयर्स, Job, सामन्य ज्ञान ओर सभी exams संबंधित Study Material की जानकारी हैतु इस पेज को Like and Visit करे
https://www.facebook.com/myshort.Trick
and WWW.myshort.in

share..Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0