GK 1st Grade, Patwar, SSC GD, Study Material 228 Set GK Notes Daily Update

Daily quiz, World G.K Notes , , 0 Comments
Important Countries and capitals

RPSC 1st Grade 2nd Grade Teacher and patwar Bihar Forest Guard Railway JE exam exam related Study Material Date Wise 11-0-2019 Haryana SSC (HSSC) 2019 Turner Instructor, Electrician Instructor & Other vacancies Craft Instructor, Draughtsman, Instructor & Various Vacancy food inspector Junior Engineer (Electrical) GK Important Notes daily update KVS Kendriya Vidyalaya Sangathan Notes Subject wise PSTET CTET 2019, TGT, PGT, B.Ed HTET Jammu Kashmir TET, UPTET Maharashtra TET Chhattisgarh teacher Vacancies Study Lecturer CG TET.

 

Study Material Subject wise Notes Daily update Philosophy Lecture Notes Handmade written notes Zila Panchayat and Date Wise 11-0-2019 and Teacher Study Material Subject wise Notes Lecture Notes Sanskrit, Hindi, English, SST, Economics, psychology notes, Teaching Method, GK, Math, Urdu, Punjabi

Daily Visit GK on myshort.in

Indian History 1st Grade,CTET Teacher Study Material GK Important Notes Date Wise 10-01-2019

Question(1).What is the capital of France?

फ्रांस की राजधानी कौनसी है?

(A). Moscow

(B). Athens

(C). Paris

(D). Lisbon

Question(2).Which is the capital of Portugal?

पुर्तगाल की राजधानी कौनसी है?

(A) Rome

(B) Oslo

(C). Dublin

(D). Lisbon

Question(3).What is the capital of Italy?

इटली की राजधानी कौनसी है?

(A). Rome

(B). Burn

(C). Cairo

(D). Canberra

Question(4).What is the capital of Russia?

रुस की राजधानी कौनसी है?

(A). Moscow

(B) Oslo

(C) Harare

(D). Havana

Question(5). What is the capital of Poland?

पोलैंड की राजधानी कौनसी है?

(A). Athens

(B) Lisbon

(C).Havana

(D). Madrid

Question(6). What is the capital of Hungary?

हंगरी की राजधानी कौनसी है?

(A). Vienna

(B). Kiev

(C). Dublin

(D). Budapest

Question(7). What is the Norway capital?

नार्वे की राजधानी कौनसी है?

(A) Oslo

(B) Brussels

(C). Really

(D). Ottawa

Question(8). Which is the capital of Serbia?

सर्बिया की राजधानी कौनसी है?

(A). Beijing

(B). Madrid

(C) Belgrade

(D). Conakre

Question(9). What is the capital of Ireland?

आयरलैंड की राजधानी कौनसी है?

(A) Brazilian

(B) .Valata

(C). Nairobi

(D). Docking

 

Question(10).What is the capital of Sudan

सूडान की राजधानी कौनसी है?

(A). Really

(B) Harare

(C). Ottawa

(D). Havana

 

Check: All Answers

(1).D

(2). A

(3).A

(4).C

(5).D

(6).A

(7).C

(8).D

(9).C

(10).A

Indian History 1st Grade,CTET Teacher Study Material GK Important Notes Date Wise 09-0-2019

Indian History 1st Grade,CTET Teacher Study Material GK Important Notes Date Wise 08-0-2019

Indian History 1st Grade,CTET Teacher Study Material GK Important Notes Date Wise 07-0-2019

Indian History 1st Grade,CTET Teacher Study Material GK Important set 20 Notes

Indian History 1st Grade,CTET Teacher Study Material GK Important set 19 Notes

Indian History 1st Grade,CTET Teacher Study Material GK Important Notes

Study Material Subject wise Science subjects Physics, Chemistry, Zoology, Botany, Micro-Biology, Bio-Technology, and Bio-Chemistry. History, Geography, Economics, Political Science, Sociology, Social Science Indian History.and Most Important Question, RAS IAS, SSC GD CGL Clerk UPSC Indian History GK

Written Exam, Study materiel for Haryana SSC (HSSC) Turner Instructor, Fitter Instructor, Welder (Gas & Electric) Instructor, Electrician Instructor, Mechanic Electronics Instructor, food inspector Wireman Instructor, Painter (General) Instructor, Plumber Instructor (Theory) & Various Posts

Study Material Subject wise bihar forest guard study material Bihar Police Forest Guard Previous Papers with Answers 1st Grade, 2nd grade, 3rd grade REET, Teacher, B.Ed, RSMSSB, Up police GK, Bihar police GK, Delhi Haryana police, Rajasthan Police, patwari, LDC, HTET, JK TET, Jammu Kashmir TET J&K Teachers Test Indian History GK study material Notes, PSTET Punjab TET Haryana TET HTET UPTET, bihar tet, Uttarakhand TET UTET study material Notes.

Buy online Rajasthan gk book Railway JE CBT REET PAtwari Book SSC CGL Clerk GD Book Buy online Rajasthan gk book Railway JE CBT REET PAtwari Book SSC CGL Clerk GD Book

Best Book for Railway vacancies: 130000 Job Non-Technical CBT Question Bank competition all Exam: Rajasthan gk book Railway JE CBT REET PAtwari Book SSC CGL Clerk GD Book Buy online Rajasthan gk book Railway JE CBT REET PAtwari Book SSC CGL Clerk GD Book

Best Book for Railway vacancies: 130000 Job Non-Technical CBT Question Bank competition all Exam:

https://amzn.to/2CfZxnu

General Science GK in Hindi and English Samanya Vigyan for Bhartiya Railways RRB

https://amzn.to/2UAZABs

https://amzn.to/2TyikFe

General Science in English for RRB Junior Engineer, NTPC, ALP & Group D Exams

https://amzn.to/2CibCIN

Best Book for Rajasthan Police LDC Patwar RAS Level and Rajasthan competition all Exam:

Rajasthan History Rajasthan ka itihas Kala Sanskriti Best Book

https://amzn.to/2F8EKnC

https://amzn.to/2XTvniO

Rajasthan Economy Best Book for all competition Exam:

https://amzn.to/2XTLAVj

Rajasthan Geography Best book for all competition Exam:

https://amzn.to/2CkWgmS

Indian political, economics, geography Best Book for IAS RAS 1st 3nd 3rd grade teacher and all exam all Exam in hindi and english

Indian political book: https://amzn.to/2T2Ckuf

Indian political book: https://amzn.to/2CeJTbO

Indian economics book: https://amzn.to/2NYYBIy

Indian history book english: https://amzn.to/2T5uK1X

Indian history book hindi: https://amzn.to/2Ciwhw2

Ecology and Environment book: https://amzn.to/2ESjdOs

World geography book Best Book for IAS RAS 1st 3nd 3rd grade teacher and all exam all Exam in hindi and english

World geography book: https://amzn.to/2CcGMBh

world history: https://amzn.to/2T2wQQg

Best book for Indian history in hindi by Krishna Reddy (Author) and world history

share..Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0